Tuzla
0

Na Novogodišnjoj modnoj reviji predstavljeni modeli za sve generacije

Sarajevo-x.com
Dječija kolekcija Seade Delić
Druge večeri Novogodišnje modne revije Nivea BH Fashion Weeka Tuzla nekoliko poznatih brendova predstavilo je kolekcije za zimske dane i za nadolazeću novogodišnju noć.

Kristalna dvorana hotela Tuzla bila je premala da primi sve koji su htjeli vidjeti šta to naši modni kreatori predlažu za zimu.

Seada Delić predstavila je kolekcije za muškarce i žene te dječiju kolekciju koja nosi naziv "Šetnja kroz vjekove". Modeli su inspirirani 18. vijekom i donose nam duh raskoši i blještavila.

U kolekciji za muškarce "Impresija II" dominiraju ručno vezene tunike koje su spoj etno i sportskog stila. Ukrštanjem različitih stilova naglašena je nosivost kolekcije i njena praktična primjena.

U kolekciji za žene, u prvom planu su ručno vezeni korzeti i suknje, a upotpunjuju je različiti pripadajući modni detalji. Ležernost i udobnost kolekcije naglašena je kroz primjenu i kombinaciju različitih materijala, koji prirodno oblikuju i naglašavaju formu tijela.

Blast Jeans je mladi brend koji je 2004. godine pokrenula Joy Group kompanija. Blast Jeans predstavlja etiketu za mlade urbane ljude bez granica u odijevanju i sadrži mnoštvo iznenađenja koja ohrabruju potrošače i to sve zahvaljujući timu vrhunskih stručnjaka u oblasti dizajniranja odjeće.

Veoma atraktivne modele za djecu i omladinu, uz modne dodatke "Accessorize", predstavila je modna kuća Tiffany koja se dokazala svojim kvalitetom, ali i cijenama koje su prilagođene BiH tržištu.

Svjetlana Vuković Ceca predstavila je kolekciju svečanih haljina.

Iznenađenje večeri bili su mladi kreatori Zumra Softić i Nardin Džaferspahić. Softić se predstavila kolekcijom ručno rađenog nakita koju je nazvala "Čaroban svijet", a Džaferspahić je u saradnji s modnom kućom A la Mode predstavio svoju prvu kolekciju.

Novogodišnja noć se približava i svako od nas želi izgledati posebno, a u kolekcijama predstavljenim na Nivea BH Fashion Weeku u Tuzli nije nedostajalo inspiracije.