Moda i ljepota
14

Na 36. Nivea Fashion Weeku svoje kolekcije predstavili bh. dizajneri i dizajnerice

Klix.ba
(Foto: Nivea Fashion Week)
U predivnom ambijentu Zemaljskog muzeja, 5. aprila je održana posljednja večer 36. po redu manifestacija Nivea Fashion Week Sarajevo. Svoje su kolekcije predstavili brojni bh. dizajneri i dizajnerice, a vrhunac večeri bila je završna revija Emine Husedžinović - Ibrahimović.

Dizajnerica Emina Husedžinović - Ibrahimović se predstavila kolekcijom visoke mode "Chiaro scuro", koja se sastoji od lepršavih i elegantnih haljina ručno izvezenih i dorađenih u monokromatskim bojama, osvježenim sa modro plavom, bojom jorgovana, zlatnom i srebrenom.

Za estetsku pripremu Emininih modela bili su zaduženi frizerski salon "Queen", dok se za make up pobrinula Merjem Nuhić i studio "Red lips" iz Zagreba u vlasništvu Amadee Krajnović.

Specijalna gošća iz Francuske bila je modna dizajnerica Fadila Pamukčić Zečić i njen brend Edor Paris. Za make up je bila zadužena Ina Rei Miaow, a za frizure Zumra Softić.

Istok Bratić je istu večer predstavio svoju novu kolekciju YSL contre Balenciaga. Make up je radila Akademija Ljepote Rialda i make up artisti Selma Šabić, Alma Džaferović i Aldijana Bozajila.

Svjetlana Vuković Ceca predstavila je kolekciju "Kroz maštu do sna" i nakit Alma Dell Mak. Make up je radila Amila Halilović, dok se za frizure pobrinuo frizerski salon Aida iz Tuzle.

Svoje je haljine predstavila i Jelena Shop iz Banje Luke.

Nevena Nikolić predstavila je kolekciju nakita "Brass Power", a modele su nosile balerine udruženja Bellarte. Za make up su se pobrinule Vildana Butulija, Ivana Baričanin i Mila Domazet. Za frizure je bila zadužena Zumra Softić, a za obuću Office Shoes.

Modna dizajnerica Marijetta Ferri predstavila je kolekciju "Rising star". Za frizure se pobrinula Mirela Barakovac, dok su za šminku bile zadužene Vildana Butulija, Ivana Baričanin i Mila Domazet.

Na reviji je svoju kolekciju torbica Lovely Bags predstavila i Marija Perić. Njene torbice uz performans i pjesme Rialde Karahasanović, nosile su poznate ličnosti poput Tanje Đurović, Hane Hadžiavdagić-Tabaković, Dejane Rosuljaš i dr. Za frizure bila je zadužena Melina Ćerimović, a za make up Božena Landeka.