Jači spol priznao slabosti
0

Muškarci uživaju u ženskim preparatima za uljepšavanje

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muškarci su napokon priznali da i oni ponekad posuđuju različite kozmetičke preparate od svojih partnerica. Jedan od deset muškaraca u Veliko Britaniji priznaje da je koristio preparate za uljepšavanje od svoje djevojke ili žene. Istraživanje je napravila osiguravajuća kuća Sheila Wheels.

Oko deset posto muškaraca kažu da su koristili kreme ili vosak za uklanjanje neželjenih dlačica. Sedam posto njih koristilo je peglu za ispravljanje kose, a isto toliko ih je stavljalo kremu za samotamnjenje. Pet posto muškaraca priznaju da su bar jednom koristili maskaru i olovku za oči.

Neki pripadnici snažnijeg spola po ugledu na muške zvijezde koje koriste šminku svakodnevno, prihvataju šminkanje kao nešto normalno.

Međutim, postoje i oni muškarci koji nisu spremni toliko eksprimentisati, bar ne u javnosti. Zbog toga preko 31 posto žena bar jednom uhvati svog partnera u kupaonici sa spravicama za uljepšavanje.

"Žene uživaju u uljepšavanju, ali ni muškarci nisu daleko od toga. Većinom naprave nered dok njuškaju okolo zato bi dame trebale da svoju šminku stavljaju pod ključ", kaže voditeljica istraživanja Jacky Brown, a prenosi Express.

Pincete za čupanje obrva muškarci često izvuku iz pribora za uljepšavanje. Njih 39 posto priznaje da posuđuju pincetu kako bi ljepše izgledali.