Anketa
0

Muškarci najviše strahuju od sijede kose

Sarajevo-x.com
Muškarac je možda u stanju zaboraviti da izgleda malo smežurano i da su mu zubi manje privlačni, ali ako mu počne sijedjeti kosa, zaista se zabrine.

Više od polovine ispitanika u novoj anketi izjavilo je od karakteristika svog izgleda najviše boje upravo sijede kose.

Gubitak kose je drugi na listi muških strahova, a neželjeni rast dlačica u nosu i ušima na trećem mjestu. Slijede ih prekomjerna težina i žuti zubi.

Izgleda da je 45. godina presudna za muškarčev osvrt na svoj fizički izgled.

Više od trećine ispitanika između 45 i 54 godine žalilo se barem na četiri stvari vezane za njihov izgled, dok je taj broj bio mnogo manji kod mlađih muškaraca.

"Iako je sijeda kosa tradicionalno gledana kao zanimljiva stvar na muškarcu, stvarnost je drugačija - muškarci baš i ne vole svoje sijede vlasi", rekao je glasnogovornik "Mintela", firme koja se bavi anketiranjem i koja je vršila ovo istraživanje, a prenosi "Daily Mail". "Fizičke promjene povezane sa starenjem mogu pojačati krizu srednjih godina kod muškaraca starijih od 45 godina koji su nezadovoljni svojim izgledom. Nezadovoljstvo muškaraca samo se povećava zbog lažne slike koju predstavljaju proizvodi za njegu".

"Stariji muškarci će češće od mlađih potpuno odbaciti većinu proizvoda namijenjenih ličnoj higijeni i ljepoti kao potpuno nepotrebne, a obično su i puno manje zadovoljni i učincima proizvoda", dodao je glasnogovornik.