Kreacije Emine Husedžinović
0

Mornarski look za prirodne i lijepe djevojke

Sarajevo-x.com
Na posljednjoj večeri 25. Oriflame BH Fashion Weeka publici se predstavila poznata bh. dizajnerica Emina Husedžinović novom kolekcijom pod nazivom "Urban Marines".

Revija koja je oduševila sarajevsku publiku u Domu Oružanih snaga BiH osmišljena je u okviru kolekcije proljeće/ljeto, u žanru pret-a-porter. Sam naziv "Urban Marines" govori da je kolekcija stilski nadahnuta mornarskim izgledom, a dizajnerica, koja se ovim poslom bavi već 13 godina, predstavila je četrdeset novih modela.

"Kroz prezentovanje kolekcije želim da pokažem kontinuitet svog rada i napredak. Vrlo je bitno da kolekcija ima jednu ideju, misao vodilju i da se osjeća prepoznatljiv rukopis autora. Ako treba da izazove neku emociju kod publike, nek to bude: 'Moram to imati na sebi'", izjavila je Husedžinović.

Za Eminu je bitno da je njena kolekcija upotpunjena odličnom frizurom, šminkom i detaljima, kao što su torbice, pokrivala za glavu, cipele, čak i rekviziti, ali i scenografija. Sve smo to imali priliku vidjeti na poslednjoj noći 25. Oriflame BH Fashion Weeka.

Husedžinović ističe kako cijene njenih kreacija nisu visoke za unikate koje izrađuje. Dodaje kako njene kolege iz Hrvatske nude odijevne predmete po pet puta višim cijenama, iako se i tamo osjeti recesija.

Za svoje modne revije Emina angažuje djevojke koje su lijepe, rasne i prirodne. Kaže da ne voli "pokretne vješalice" jer kreira za ženu i želi da se svaka osjeća bolje u njenim modelima i da izgleda ljepše.

Svjetski dizajneri visoke mode koji oduševljavaju Eminu su Zuhair Murad, Georges Chakra i Gerges Hobeika - veliki umjetnici modnog svijeta u posljednje vrijeme. Otprije cijeni modnog genija i inovatora Christiana Diora, koji je stvorio sve modne linije i podigao visoku modu na nivo umjetnosti.