Moda i ljepota
526

Monika Radulović za Klix.ba: Volim Bosnu, pitu i svoju mačku Paris

Piše: M. N.
Bosanka Monika Radulović, koja je s roditeljima 1994. godine izbjegla iz Zavidovića u Australiju, nedavno je izabrana za Miss Universe Australije. Radulović je u razgovoru za Klix.ba otkrila kako sada izgleda njen život u Australiji, te koje obaveze donosi ova prestižna titula.

"Počastvovana sam i zahvalna na tome što sam izabrana za Miss Universe Australije, to je velika prilika. Sada sam ambasadorica Australije i moram se pobrinuti da predstavim ovu nevjerovatnu naciju na najpozitivniji način. Bilo je to jedno uzbudljivo putovanje. Sljedeće sedmice letim za Melbourne gdje ću početi sa snimanjem kampanje za Novo Shoes i Elucent Skincare koje predstavljam sada", rekla je Radulović za naš portal.

Prelijepa Radulović je diplomirana psihologinja sa počasnom diplomom jer je svoje studije završila s izuzetnim uspjehom, a trenutno radi samo kao model. Ističe kako je sasvim jednostavna i normalna djevojka.

"Moji hobiji su degustiranje ukusne hrane i odlazak u kino. Volim provoditi vrijeme sa svojom porodicom i prijateljima, a najviše se volim igrati sa svojim mačkom Paris", kazala je Radulović.

Bosnu i Hercegovinu je prvi put nakon odlaska posjetila 2010. godine i od tada je redovno posjećuje.

"Volim se vratiti u BiH i posjetiti svoju rodbinu, te jesti nevjerovatnu hranu. Pita mi je najdraža", rekla je ljepotica iz Zavidovića.

S obzirom da je u BiH dolazila samo na odmor ističe da ne zna kako je živjeti danas u BiH, ali zna da se još oporavljamo od devastirajućih posljedica rata.

"Znam da u BiH nema mnogo poslovnih prilika kao u Australiji, no obje zemlje su mi posebne", istakla je.

Porodica Radulović sada vodi jedan normalan život u Australiji. Kada su kao izbjeglice došli u Botany, oslanjali su se na pomoć koju su dobijali iz lokalne crkve i komšije. Danas njeni roditelji i brat rade, a ona je krunisana počasnom titulom.

"Moja porodica i ja smo sretni što živimo u Australiji. Svi imamo lijepe poslove i različite prilike u životu, poput ove koju sam dobila. Australija nam je pružila ljubaznost i podršku kada smo došli i osjećam se blagoslovljenom što Australiju mogu nazvati svojim domom", rekla je Radulović.

Na pitanje da li je zaboravila govoriti bosanskim jezikom, Radulović nam je odgovorila: "Ne, nisam! Stalno govorim našim jezikom sa mamom i tatom".

Radulović je u konkurenciji od 34 ljepotice izabrana za najljepšu na svečanosti održanoj u Melbourneu počekom juna. Predstoje joj velike pripreme za međunarodno finale Miss Universe koje će biti održano krajem ove godine u Šangaju.