Moda i ljepota
0

Modna kuća Prada saveznik PETA-e

FENA
Najpoznatija svjetska udruga za zaštitu životinja, PETA, dobila je važnog saveznika u svijetu visoke mode. Naime, Muccia Prada izjavila je kako njezina modna kuća više neće koristiti pravo krzno, a PETA se nada da će njezin primjer slijediti i ostali brandovi.

Nedavna revija modne kuće Prada bila je posljednja u kojoj je taj poznati brand koristio pravo životinjsko krzno, na oduševljenje PETA-e, najpoznatije svjetske udruge za prava životinja. Vlasnica modne kuće, Muccia Prada, najavila je odluku i oduševila modnu industriju, koja se nada da će taj primjer slijediti i ostali dizajneri visoke mode.

Ipak, Pradu najviše kupuju dobrostojeće dame, od kojih većina još uvijek nije svjesna ekoloških posljedica nošenja pravog krzna, pa modni stručnjaci predviđaju neznatan pad prodaje kolekcija koje će uslijediti, a koje neće uključivati sporno krzno.

Međutim, unatoč mogućem slabljenju rezultata, Pradin najnoviji potez marketinški je vrlo isplativ, jer tu modnu kuću svrstava u "pionire ekologije" u inače potpuno neosviještenom svijetu visoke mode.