Muke s odjećom
0

Mnoge žene još sanjaju o savršenim farmericama

Sarajevo-x.com
Foto: Alamy
Foto: Alamy
Mršavost, gojaznost, visok struk, ravne noge, samo su neki od problema koji frustriraju žene pri odabiru farmerica. Prema novom istraživanju, dvije trećine ispitanih žena nikad nisu pronašle idealne farmerice prema svom obliku tijela, a jedna trećina ih čak sa strahom ide u kupovinu.

Muškarci nemaju taj problem, barem ne u toj mjeri. Naime, trećina ispitanih muškaraca je izjavila kako su teško pronašli odgovarajuće farmerice, dok svaki šesti muškarac mrzi kupovati taj komad odjeće.

Petina kupaca spremna je potrošiti više od 120 eura na "savršene" farmerice, dok bi čak 80 posto ispitanih nosilo takve farmerice sve dok se ne raspadnu, sretni što su ih pronašli, rezultati su ankete koju je provela britanska agencija za istraživanje tržišta Mintel.

Oni su ispitali 1.752 potrošača. Utvrdili su kako žene iznad 55 godina ne trče toliko za modom, da će vrlo lako farmerice zamijeniti pantalonama koje im više odgovaraju. Pokazalo se, istom anketom, i da muškarci više trče za markiranom odjećom.

Treba napomenuti kako je Levi's prošle godine kreirao nove modele farmerica za žene, Curve ID, koji su nastali nakon opsežnog istraživanja koje je obuhvatilo 60.000 žena u cijelom svijetu. Ti modeli mnogo su olakšali ženama, tako da one sad dosta jednostavnije mogu naći modele koji im savršeno odgovaraju, piše "Daily Mail".