Zbog hollywoodskih standarda
1

Mlade majke se muče da nakon porođaja izgledaju savršeno

Klix.ba
Nekoliko sedmica nakon porođaja, žene prozvane "Mom-shells", koje predstavljaju hibride majke i seksi bombe, šepure se gradom pokazujući svoju novu figuru u uskim farmerkama i cipelama sa visokim štiklama. To je slika koju svakodnevno viđate u Hollywoodu, krenuvši od Gwyneth Paltrow do Beyonce.

Janice Min, bivša urednica magazina US Weekly, rekla je kako je pomogla u stvaranju imidža savršene žene majke, koja je sada duboko usađena u mozak žena koje misle da prave majke moraju izgledati savršeno i biti u savršenoj formi nakon porođaja.

"Do ovoga je došlo kada je biti trudna bilo cool jednako kao i pokazivanje tijela nakon porođaja. Sve glumice su počele na taj način komunicirati sa svijetom 'Ja sam seksi, još sam upotrebljiva i vi želite biti poput mene", poručuju nam sa naslovnica', rekla je Min.

Ali ne mogu sve žene nakon porođaja izgledati kao brazilski model Gisele Bundchen. "Gisele je čudo prirode, jer neke od poznatih žena imaju genetske predispozicije da izgledaju tako, ali ne sve", rekla je Min.

Min je napisala i knjigu "Kako izgledati privlačno u Minivanu" u kojoj govori o stvarnim ženama majkama, starletama i glumicama, koje se muče da bi nakon porođaja dostigle hollywoodske standarde.