Moda i ljepota
1

Miss Earth BiH: Nadina Fajković svira saksofon i klavir

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nadina Fajković je studentica tekstilnog dizajna u Bihaću i učesnica Interfly & Miss Earth BiH 2013.

Za naš portal Nadina kaže da se na takmičenje prijavila sasvim slučajno, na nagovor svojih roditelja. Želi vidjeti šta se dešava s druge strane, ali i da stekne nova iskustva, jer studira dizajn, koji je usko vezan uz modu.

Od učešća na takmičenju očekuje da nauči nešto novo, da stekne nova iskustva, upozna nove ljudi i vidi gdje su joj granice.

Kada je u pitanju nastavak njene kariejre, voljela bi da ima veze s modelingom, ali joj to nije cilj zbog kojeg se prijavila na izbor. Kaže da je više kreativan tip. Nadina ima ideje kako poboljšati izbore i kako uspjeti doći do nečega što izgleda nemoguće. Kaže da želi ostvariti karijeru na kreativnosti i idejama koje ima u glavi.

U slobodno vrijeme svira saksofon i klavir, a bavi se i DJ-ingom. Kaže da producira vlastitu muziku. Ističe da joj je kreativnost jača strana i da uz muziku stvara svoje kreacije, upotpunjuje svoje radove koje sama slika i šije.

Nadina nema poseban tip muškarca, ali joj se mora dopasti karakterom, ponašanjem, radom, voljom i higijenom. Kaže da nije obična žena, već da je stalno u obavezama i pokretu. Treba joj muškarac koji će sve to podržati i s njom gledati u istom smjeru i živjeti za ono za što i ona živi, a to su budućnost, ljubav i porodica.

Nadina na fotografijama nosi haljinu salona MINEA iz Vogošće, za šminku su bile zadužene Maja Koristović Talović i Vesna Husić za Kryolan, frizuru Haris Vesnić za Harologi i obuću Deichmann.