U direktnom prijenosu na Pink BH
5

Miss Earth BiH 2012: Aleksandra u subotu dobija nasljednicu

Piše: Adisa Pobrić
Aleksandra Kovačević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Konferencija za medije Miss Earth BiH (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jedanaest finalistica takmičit će se ove subote za titulu Miss Earth BiH u studiju TV Pink BH, koja će direktno prenositi finalnu večer izbora.

Nakon deset mjeseci i brojnih kastinga u svim većim gradovima naše zemlje u finalu se našlo 11 djevojaka, koje će se se predstaviti u casual odjeći, kupaćim kostimima i na kraju u večernjim haljinama, objavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Muzički gosti koji će nastupati u revijalnom dijelu programa su slovenska grupa Game Over i bh. muzičar Dado Glišić. Gosti i prijatelji izbora u sarajevskom klubu Cinemas/Sloga bit će u prilici putem velikog platna pratiti izbor Miss planete Zemlje iz BiH, kao i prisustvovati zabavi planiranoj nakon izbora.

Drago Gavranović, direktor agencije Metropola Media, koja je vlasnik licence za organizovanje ovog izbora, rekao je da su pripreme za finale bile duge i naporne te da jedva čeka sutrašnju večer. Također je otkrio da se već radi na pripremama izbora za 2013. godinu, koji počinje kastinzima u oktobru i novembru.

Ema Golijanin, Miss Earth BiH 2010, osmislit će koreografiju i programsku shemu izbora sljedeće godine.

Na konferenciji za medije prisutnima se obratila i još uvijek aktuelna Miss planete Zemlje za BiH Aleksandra Kovačević, koja je prošle godine zabilježila veliki uspjeh kada se plasirala među osam najljepših djevojaka na svijetu.

"Bila sam jedina djevojka iz Evrope, tako da sam ponijela titulu najljepše Evropljanke", ponovila je Aleksandra i dodala: "Biti ambasadorica ljepote svoje države je najljepši posao".

Osvrnula se i na modnu scenu u našoj zemlji istaknuvši kako ne dozvoljava da se iskrivi slika o ovom zanimanju te da je to posao kao i svaki drugi.

"Ja sam uvijek birala šta ću raditi", kaže Miss Earth BiH 2011 i otkriva da se pronašla u svijetu novinarstva. Svim djevojkama koje se ove godine takmiče za najljepšu poželjela je puno sreće i da pobjedi ona najbolja.