Ni nakon četiri mjeseca
0

Miss BiH nema na stranici bh. direkcije

Piše: N.Voloder
Andrea Šarac, ovogodišnja Miss BiH, uskoro će se zaputiti u južnoafrički grad Johannesburg, gdje će na ovom svjetskom takmičenju ljepote predstavljati svoju zemlju. No, ako slučajno ne znate kako izgleda djevojka sa lentom najljepše te kako teku njene pripreme za izbor, to nećete moći saznati na zvaničnoj stranici Direkcije za Miss BiH.

Više od četiri mjeseca nakon proglašenja ovogodišnje predstavnice, na naslovnici internet stranice i dalje se smiješi prošlogodišnja missica Tanja Vujičić, u društvu aktuelne Miss svijeta, Ruskinje Ksenije Sukhinove.

Udarna vijest je i dalje najava za Veliko finale Miss BiH za Miss svijeta, koje je organizovan 14. juna 2009. godine, u dvorani Gimnazije u Brčkom.

Neažurirana i neatraktivna, internet stranica nacionalnog izbora ljepote nema ni jednu fotografiju Andree Šarac, niti njenu biografiju. Jedina fotogalerija koja je dostupna je ona sa prošlogodišnjeg izbora, učesnice takmičenja, plesne i muzičke tačke, voditelje, organizatore te putovanja Tanje Vujičić u Johannesburg, na kojem nije ostvarila zapaženiji uspjeh.

Na sajtu se nalaze i šture informacije o uslovima koje zainteresirane djevojke moraju ispuniti ako žele postati Miss Bosne i Hercegovine. Organizatori se nisu potrudili ka pokrenuti promotivnu kampanju kako privukli mlade djevojke da okušaju svoju sreću na talkmčenju, iako realno postoji potreba za tim, jer takmičenja iz godine u godinu gubi na popularnosti.

Osim potencijalnih, velika pažnja nije data ni bivšim missicama - u povijest izbora za Miss prikazane male fotografije, imena i prezimena missica i godina proglašenja, bez podataka na koji način su promovirale ljepote ove zemlje.