Miss Globe Int. 2010
0

Mirsada u nedjelju putuje na finale u Albaniju

Sarajevo-x.com
U nedjelju će predstavnica Bosne i Hercegovine za Miss Globe International 2010, Mirsada Smajlović, otputovati na svjetski izbor koji će se održati u glavnom gradu Albanije, Tirani, 25. septembra.
Mirsada u nacionalnom kostimu
Mirsada u nacionalnom kostimu
U proteklih više od mjesec, Mirsada je prošla iscrpne pripreme za odlazak na ovaj prestižni izbor ljepote, pri čemu je dobila podršku nekolicine bh. dizajnera, stilista, fotografa i sponzora.

Oficijelni dizajner ovog izbora ljepote, Istok Bratić, je specijalno dizajnirao haljinu u kojoj će Mirsada prošetati na finalu, a uz njega su je podržali i Svjetlana Vuković Ceca, te Etno radionica Breza čiji je model nacionalni kostim naše predstavnice.

"Imala sam zahtjev svjetske direkcije da ponesem nacionalni kostim koji ne smije biti narodna nošnja, nego ženstveni model koji ima elemente bh. tradicije. Dizajnerica Larija Tatar je za Etno radionicu Breza dizajnirala kolekciju 'Ne klepeći nanulama' u kojoj sam prepoznala svoj nacionalni kostim u kojem želim predstaviti Bosnu i Hercegovinu", rekla je Mirsada Smajlović.

Kupaći kostim u kojem će se Mirsada na finalnoj večeri prošetati je poklon brenda Miraclestyle. Mirsada sada potpuno spremna odlazi na svjetski izbor Miss Globe International 2010 gdje se nada visokom plasmanu.