Prve dame SAD-a i Francuske
0

Michelle i Carla ponovo odjevene 'po dogovoru'

Sarajevo-x.com
Prva dama SAD-a, Michelle Obama zasigurno plijeni veliku pažnju medija i svaki put kada napusti Bijelu kuću modni kritičari pomno prate šta će ova dama obući. Par Obama jučer je prisustvovao svečanosi povodom obilježavanja godišnjice dana D, na kojoj se Michelle pojavila u jednostavnoj bijeloj haljini, što je odmah privuklo pažnju modnih kritičara koji su odlučili dati svoj 'sud' o tome.

Gotovo u identičnoj haljini se pojavila i Carla Bruni, supruga predsjednika Nicolasa Sarkozyja, te su brojni mediji odmah pronašli 'materijal' za trač partije.

Obje dame su se na svečanosti pojavile u bijelim haljinama, do ispod koljena, sa kaišem oko struka, no brojni su već prokomentarisali da bijela boja nije bila odgovarajuća za svečanost kojoj su prisustvovale.

Tom prigodom Michelle je nosila srebrnkaste Jimmy Choos sandale, dok se Carla po prvi put nakon udaje odlučila obuti cipele sa visokom potpeticom.

Pojavljivanje prvih dama u Normandiji, odjevenih kao po dogovoru, neki modni kritičari su prokomentarisali riječima: 'Kolekcija: Prve dame, proljeće 2009."

Prve dame SAD-a i Francuske su se 'po dogovoru' obukle i nedavno na samitu NATO pakta u Strasbourgu. Tada su i Michelle i nekadašnja manekenka, Carla, bile u skoro istim modernim mantilima koji se vežu oko vrata i niskim potpeticama.

Modni kritičari već naveliko pričaju o tome da se ove dvije dame ili uistinu dogovaraju o tome što će obući ili pak zaista imaju isti ukus.