Revija "Za dlaku bolji"
0

Mašta pretvorena u stvarnost

Sarajevo-x.com
EN Studio by Joico i Coloseum Club priredili su spektakularnu reviju frizura humanitarnog karaktera pod nazivom “Za dlaku bolji”. Idejni tvorac ove ideje je Eldin Nuhić, frizer koji svoju maštu pretvara u realnost.

Prolazak kroz historiju predstavljen je kroz frizure tehnologijom koja se koristila u baroku, viktorijanskom dobu, 20-tim, 50-tim 60-tim, 80-tim godinama, a na glavnoj sceni predstavljeni su elementi Eldinovog viđenja savremenog oblikovanja kose.

Glavni stage je osmišljen kao performans se četiri modela koji su u cjelokupnom umjetničkom iskazu zajedno sa scenom i kostimima te kombinacijom muzike i svjetla prikazani minimalistički.

Kreativni tim koji je osmislio reviju čine: Goran Lizdek (osmislio fotomontažu pozadinskih dijelova scenografije), Ina Arnautalić (dizajn pozivnica), Ajna Zlatar (dizajn plakata), Dženita Huseinović (scenografija), dizajnerski duo JAJE (kostim), Amila Hodžić (asistent za scenografiju i kostimografiju), Max Factor tim i Maja Talović (šminka) i Dragana Nožica (produkcijski menadžer).

Za muzički dio programa te audio design koji je pratio svaku scenografiju pobrinuo se producent i DJ Ahmaad/French Kiss FM koji je nastupao na svakom EXIT festivalu te u najboljim klubovima u Brazilu, Holandiji, Češkoj, Italiji, Francuskoj te zemljama regiona.

Sav prihod od prodatih ulaznica doniran je u dobrotvorne svrhe Udruženju altruista "Dobro" za Amilu Džinović (23), kojoj je početkom juna prošle godine dijagnosticiran Non-Hodgkin limfom - izuzetno agresivno maligno oboljenje krvi.