Moda i ljepota
0

Male tajne za prirodno lijepu kosu

Sarajevo-x.com
Već duže vrijeme farbate svoju kosu i posljedice stalnog dodira kose sa hemijom su očigledne te smatrate da je hitno potrebno vratiti prirodni sjaj vašoj kosi? Onda je važno da svojoj kosi posvetite dovoljno pažnje kako bi joj se vratila sva prirodna ljepota.

1. Izbjegavajte nekvalitetne šampone koje možete prepoznati po niskim cijenama, što naravno nije uvijek pravilo, jer u sebi sadrže sastojke koji se koriste i za pravljenje deterdženata za suđe. Takvi šamponi samo će uništiti vašu kosu i oduzeti joj i posljednji sjaj.

2 Topla maska za kosu, u najboljem slučaju sastavljena od prirodnih sastojaka kao što je med i maslinovo ulje mogu vratiti sjaj vašoj kosi i spriječiti dalje pucanje.

3. Pravilan ishrana je bitna i za ljepotu kose. Dovoljna količina vitamina u svakodnevnoj ishrani ojačat će korijen i poboljšati kvalitet vaše kose.

4. Ukoliko imate jako kovrdžavu kosu, budite pažljivi prilikom češljanja jer je možete dodatno oštetiti. Češljanje je svakako bitno za svaki tip kose jer ravnoj kosi pruža dodatni sjaj.

5. Obratite pažnju na to i da produkti kojima njegujete kosu budu bogati vitaminskim i biljnim sastojcima koji će hraniti vašu kosu.

6. Uvijek imajte na umu bitnost redovnog šišanja. Ukoliko su vam vrhovi ispucali, otiđite frizerici svoga povjerenja i riješite se ružnih završetaka vaše kose.