Moda i ljepota
0

Male tajne za lijep izgled

Sarajevo-x.com
Savjeti o ljepoti i održavanju lijepog izgleda prenose se sa generacije na generaciju. Nekada nisu potrebni skupi kozmetički preparati kako biste u svakom trenutku izgledali besprijekorno. Male tajne koje su dame godinama prakticirale pomoći će vam da stvorite i očuvate blistavu ljepotu.

Trepavice mogu biti jače i deblje ukoliko svaku noć prije spavanja na njih nanesite ricinusovog ulja. Natopite štapić za uši ovim uljem i namažite svoje trepavice i uskoro će postati jače i gušće.

Oči će blistati više ukoliko na njih budete, barem jednom sedmično, stavljali obloge od kamilice. Kapci će vam biti ljepši, a koža će izgubiti masnoću koja čini da se vaše sjenilo razmaže. Važno je prije nanošenja sjenila za oči uvijek temeljito skinuti prethodni make up, odnosno sjenilo, kako bi nova šminka mogla zablistati punim sjajem.

Obrve daju oblik vašem licu i njihov lijep izgled izuzetno je važan za ukupni dojam vašeg lica. Pored toga što moraju uvijek biti lijepo očupane, bitno je nakon nanošenja pudera u prahu počešljati obrve. Učinite to svaki put kada se našminkate i sigurno ćete primijetiti razliku.

Kosa može dobiti dodatni sjaj ukoliko joj barem jednom sedmično posvetite posebnu pažnju. Odlična maska koja kosi vraća sjaj jednostavna je i ne košta mnogo novca. Sastoji se od soka jednog limuna, jedne kašike meda i jednog žumanceta. Zadržite masku 20 minuta i isperite čajem od kamilice.