Moda i ljepota
508

Makeover donosi osmijeh na lice: Fenomenalni preobražaj studentice iz Sarajeva

Amina prije godinu dana i prije početka projekta Makeover
Kada smo 22-godišnjoj Amini Čoko iz Sarajeva javili da je izabrana za prvu epizodu projekta Makeover, nije mogla vjerovati da će upravo njen izgled biti u potpunosti promijenjen. Danas je ova studentica Elektrotehničkog fakulteta puna samopouzdanja i ne skida osmijeh sa lica.

"Nosim sjajne utiske iz ovog projekta. Cijela ekipa s kojom sam radila bila je super, a svi tretmani bili su opuštajući", rekla nam je Amina koja je tokom juna podvrgnuta stomatološkim i kozmetološkim tretmanima, uređeni su joj frizura, nokti, osmišljen odgovarajući make up, a sa stilisticom je izabrala najbolje odjevne kombinacije.

Amina je svoju tjelesnu transformaciju počela još prije godinu dana kada je, zahvaljujući promjeni načina života i ishrane, smršala čak 40 kilograma. Stoga joj je projekt Makeover poslužio da još više zavoli sebe.

"Najveća promjena mi je frizura. Makeover je osvježio moj izgled, naučila sam mnogo toga novog i bilo je veoma zabavno", otkrila nam je Čoko dodajući da se njen novi izgled svima u njenom okruženju itekako dopada.

Projekt Makeover, koji provodi salon Kultura ljepote u saradnji sa portalom Klix.ba, okupio je vrhunske stručnjake i poznate brendove na jednom mjestu.

Stomatolog Amar Piknjač objasnio nam je da je Amini rađen stomatološki pregled, pregled intraoralnom kamerom, uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom i pigmentacija airflow metodom, kao i interdentalno čišćenje te poliranje oba zubna luka.

Kozmetološki tretmani su bili djelo Amele Kobilj.

"Usljed vremenske limitiranosti akcenat je stavljen na kratkoročni cilj kozmetoterapije. U okviru ovog makeover projekta kozmetoterapijske procedure su se provodile šest dana. Aplicirani su preparati u skladu sa kozmetičkom analizom i dijagnozom kože lica, vrata i dekoltea. Po završetku protokola date su detaljne upute za produženu kućnu njegu, gdje je i krema za zaštitu od sunčevog zračenja apsolutni 'must have', naročito u ljetnim mjesecima kada je naša koža nemilosrdno izložena sunčevoj radijaciji", kazala nam je kozmetologinja.

Potom je Amina sa stilisticom Džanom Mirković birala odjevne kombinacije ekskluzivnog modnog bh. brenda Bellissima, te ih kombinovala sa obućom najvećeg maloprodajnog lanca u Evropi Deichmann.

Frizerka Belma Klačar izabrala je za Aminu šišanje i pravi holivudski hit u farbanju kose - sombre tehniku, koja predstavlja elegantni i decentni način da kosa dobije osunčani izgled, a šminkerica Nerma Ibrulj ponudila je dvije opcije.

"Prva je laganija dnevna, a druga malo ekstravagantnija noćna koja odgovara izabranim modnim kombinacijama. Za dnevnu varijantu sam koristila laganu teksturu pudera, da koža može disati, što je veoma važno u ljetnim danima, a za večernju varijantu može se opustiti i dati sebi slobodu prilikom šminkanja. Mlada je i nema nikakvih prepreka, a kao što sam joj i savjetovala - najvažnija je njega jer samo zdrava koža može biti lijepo našminkana", objasnila nam je Ibrulj.

Za cjelokupan savršen izgled pobrinula se i manikirka Ivana Brdar koja je na Aminine prirodne nokte nanijela gel sa Swarovski kristalima. Cijeli ovaj proces fotografisao je i snimio poznati bh. fotograf Safet Hadžimusić.