Moda i ljepota
30

Majka iz Velike Britanije svoje kćerkice šminka, vodi na manikuru i stavlja im ekstenzije u kosu

Klix.ba
Daily Mail donosi priču o majci iz Velike Britanije koja je opsjednuta time da njene dvije kćerkice izgledaju poput Barbie lutkica

Sophie-May Dixon (22) iz Velike Britanije ima dvije djevojčice - Princess Bliss (4) i Precious Bell (2), a ono što je razlikuje od ostalih majki jeste to da ona svoje djevojčice svakodnevno šminka, oblači im skupe dizajnerske krpice, vodi na tretmane za samotamnjenje kože, u frizerske salone kako bi stavile ekstenzije u kosu, te pedikuru i ugrađivanje vještačkih noktiju.

Obje djevojčice imaju oko 40 haljina, od kojih svaka košta oko 50 funti i dizajnirana je specijalno za njih. Pored toga, djevojčice nose i kreacije slavnih dizajnera kao što su Dolce&Gabbana i Ralph Lauren.

"Naravno da sve to košta, nisam glupa. Ali ja nisam kao druge mame kojima nije stalo. Ja ne pijem, ne pušim, ne koristim droge. Idem na koledž kako bih svojim kćerkama obezbijedila još bolji život, one su moj prioritet", priča Sophie-May.

Ne želi iznositi detalje ocu njene djece, ali kaže kako ih je ostavio kad je Precious imala samo 13 dana.

"Kad bi Barbie bila stvarna, one bi bile njena djeca"

Precious, baš poput njene sestre, ima probušene uši i redovno ide na manikuru. Svoju prvu pedikuru je imala kad je bila stara samo devet mjeseci. Njihova majka plaća dodatno kako bi nokti djevojčica bili "savršeni", sa Swarovski kristalima.

"Svi nose šminku i bolje je da koriste sprej za samotamnjenje nego da se prže na suncu. To je baš kao losion za kožu, zar ne? To im neće naštetiti. One su kao Barbie lutkice. Kad bi Barbie bila stvarna, one bi bile njena djeca", kaže ova majka.

Sophie May je kao svoju misiju shvatila to da njene djevojčice moraju izgledati najbolje. Djevojčice dijele sobu, u kojoj se nalazi krevet vrijedan hiljadu funti i ne žele ništa više, osim da se popnu na drvo i uživaju u svom djetinjstvu kao i sva druga djeca. Sophie May takva pomisao izluđuje.

"To bi me traumatiziralo. Čak im i ne dopuštam da izađu napolje ukoliko im kosa nije počešljana. Ne podnosim majke koje se sređuju, a svoju djecu puštaju vani sa prljavim nosevima. Po mom mišljenju, to je mnogo gore od ovoga što ja radim", izričita je.

Ona kaže kako čuje brojne zlobne komentare svojih komšija i poznanika o načinima kako odgaja svoju djecu. Sophie-May smatra kako nema ničeg pogrešnog u načinu na koji odgaja i brine se o svojim djevojčicama.

"Ne mogu da vjerujem u kolikoj su mjeri ljudi površni. To je najveći problem s ljudima – samo su u stanju da sude. Svi smo mi individualci – zašto ne možemo biti jedinstveni i drugačiji ako to želimo?", pita se Sophie-May.

"One same žele biti poput mene"

Ona smatra da je društvo bez razloga osuđuje, budući da svi "imamo različite ukuse".

"Ako živite na selu ili farmi, onda znate kako da muzete kravu. Ja ne znam ništa o tome. Ali znam dosta o stilu i načinima kako da učinim sebe i svoje djevojčice da izgledaju dobro", zaključuje.

Ona kaže kako djevojčice ne prisiljava da ugrađuju ekstenzije u kosu i sređuju nokte, te da one to "vole raditi i biti poput njihove mame".

"Kao Supermen sam ujutro dok ih spremam za školu. Želim da izgledaju najbolje kad izađu na ulicu, da se za njima svi okreću. Šta ima loše u tome što želim da moja djeca izgledaju savršeno? Ako se ne brineš o njima, loša si majka. Ako se brineš, opet si loša majka. Ljudima nikad ne možeš ugoditi", zaključuje Sophie - May u razgovoru za Daily Mail.