Moda i ljepota
0

Madonna: Omiljeno lice hirurga

Sarajevo-x.com
Lice pop kraljice Madonne osvanulo je na naslovnici magazina New York s naslovom "The New New Face", i to s iscrtanim omiljenim linijama plastičnih hirurga.

Na naslovnici je prikazano nježno i punašno lice poput bebinog, što potvrđuje činjenicu da plastični hirurzi danas rade mnogo prirodniji facelifting za razliku od takvih tretmana osamdesetih i devedesetih godina kada se pretjerivalo sa zatezanjem kože. Facelifting je svakako i omiljeni tretman današnjih slavnih ličnosti.

Tako se u članku posvećenom Madonninom mladolikom izgledu njene jagodične kosti upoređuju s bistama na planini Rushmore u Južnoj Dakoti, a posebna pažnja je posvećena i njenoj koščatoj vilici, čelu bez bora, srcolikom obliku lica koji čine sveukupni izgled svjetske pop dive i više nego mladolikim.

Autor članka Jonathan Van Meter nije mogao a da se ne zapita da li je pjevačica, koja krajem ovog mjeseca slavi 50. rođendan, tražila pomoć hirurga za uklanjanje neizbježnih bora.

"Moguće je da je riječ o posve prirodnom izgledu lica, jer ipak su to žene koje su poznate po svojoj ljepoti, mada u nekim slučajevima kada pogledate slike prije i poslije nije baš tako. Poenta je da se vidi značajna i gotovo prirodna promjena na Madonninom licu, što dokazuje znatan napredak u oblasti plastične hirurgije i dermatologije.

U članku se čak citira i Madonnina glasnogovornica Liz Rosenberg koja kaže: "Ne znam da li je Madonna radila neke korekcije, ali ona zaista izgleda fantastično. Nikada nisam s klijentima raspravljala o plastičnoj hirurgiji. Zapravo nisam nikada ni pitala. Jednostavno ne želim da znam. Nemam ništa protiv toga."