Sedmica mode u Parizu
0

Louis Vuitton predstavio nove predmete požude žena

Sarajevo-x.com
(Foto: Reuters)
Fetiš, objekat za koji se vjeruje da ima magičnu moć, inspirisao je cijelu kolekciju modne kuće Louis Vuitton, koju je kreirao slavni Marc Jacobs. Zapravo, njega je inspirisala ženska opsjednutost torbama.

Torbe su ženski fetiš, a koja pripadnica ljepšeg spola ne bi željela u svojoj kolekciji imati i jednu Louis Vuittonovu torbu? Time se vodio i Marc Jacobs dok je kreirao kolekciju koja je predstavljena u Parizu posljednjeg dana sedmice mode.

Prestižna modna kuća priredila je izvanredan show. Goste su na njihova mjesta smjestile izazovne francuske sluškinje i predstava je mogla da počne. Na pisti je bila i željezna ograda, koju su čuvali stražari i obazrivo otvarali modelima koji su predstavili Jacobsovu kolekciju. Među djevojkama koje su se prošetale pistom bile su i Naomi Campbell, Amber Valletta i Kate Moss.

Naravno, svi prisutni su željeli samo jedno - da vide taj objekat žudnje, novu Louis Vuittonovu torbu nazvanu "The Lockit". Jacobs je predstavio i svoju novu, elegantnu kolekciju namijenjenu pravim damama koje znaju šta žele.

Manekenke su prošetale u kaputima od lakirane kože, seksipilnim korzetima, krznenim jaknama, divnim večernjim haljinama i elegantnim cipelama i čizmama s visokim potpeticama, i naravno, s veoma zanimljivim, elegantnim i glamuroznim Louis Vuitton torbama u rukama.

Marc Jacobs je pokazao da će u sezoni jesen/zima 2011. veoma popularni biti kaputi i sakoi krutih krojeva, bluze s okruglim izrezom, suknje do ispod koljena, džemperi od kašmira, jakne od najlona i gumene čizme za kišu.