Ungaro
0

Lindsay Lohan kao modna savjetnica u Parizu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kolekcija modne kuće Ungaro, krojena uz pomoć holivudske glumice Lindsay Lohan (23), mogla bi biti postati pravi hit na sedmici mode u Parizu, piše Independent.

Lohanovu su dosad opisivali mnogim riječima, poput glupače, pijanice, loše djevojke koja uništava sebe samu, ali ona je pokazala da to može prevazići. Ovih dana primila se zahtjevne uloge modne savjetnice u francuskom glavnom gradu, uoči svjetske smotre najboljih dizajnera. Ovu ulogu vršit će za, ni manje ni više, nego modnog giganta Emanuela Ungara, jednog od najsofisticiranijih proizvođača odjeće u Francuskoj.

Kad je ova vijest objavljena prošlog mjeseca, javnost je bila šokirana. Zvijezda filmova "Freaky Friday" i "Mean Girls" mnogo je poznatija po svojim posjetama klinikama za odvikavanje i hapšenjima zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Novinske stupce je punila i zbog lezbijske veze sa DJ Samanthom Ronson. Zbog svega toga teško ju je zamisliti u modi.

Moguće je, ipak, da će njena kolekcija postati hit, ali ako se to ne dogodi, mogla bi nanijeti trajnu štetu reputaciji modne kuće Ungaro. Skeptici vjeruju da je njena uloga ipak minorna, te da neće ulagati mnogo truda u kreacije. Tome u prilog idu i fotografije sa pariških zabava na kojima se Lindsay odlično provodi.

"Ovo sam prava ja", izjavila je Lindsay. "Rad sa Estrellom (Archs, španskom dizajnerkom) i Ungarovim timom je ostvarenje mog sna. Moda je jedna od meni najdražih stvari i ovo je najljepša sedmica u mom životu. Tako sam uzbuđena."

Britanska dizajnerica Zandra Rhodes smatra da je upliv slavnih ličnosti dio današnjeg biznisa.

"Živimo u vremenu gdje slavni, bilo kao muze ili nešto slično, prodaju stvari", kaže ona. "Ranije su modeli nosili odjeću, sad to rade žene fudbalera i glumice. To je fenomen koji ne ide zajedno sa produktom jer je pitanje hoće li ljudi uopšte gledati odjeću i pomisliti da to moraju imati, a to je poenta."