Moda i ljepota
14

Lindex proljetna kolekcija ekskluzivno predstavljena u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli

Lindex je svoju proljetnu kolekciju #superrolemodel, čija su zaštitna lica supermodeli Christy Burns, Liya Kebede i Toni Garrn, predstavio u tri najveća grada u BiH, u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli.

U Sarajevu je kolekcija predstavljena pod pokroviteljstvom časopisa Azra u Importanne centru, a supermodel za BiH je bila prelijepa i modno osviještena voditeljica Erna Saljević.

Kupci su u pre-sale shoppingu mogli uživati uz modna savjetovanja mlade, ali već uveliko poznate blogerice i stilistice Ajle Hodžić. Događaju su prisustvovale i mlade bh. blogerice Midheta Agić i Emina Smaka. Gost večeri je bila prelijepa Miss BiH Isidora Borovčanin, koja se na prošlogodišnjem izboru za Miss svijeta okitila titulom top modela. Poznata je i po svom humanitarnom radu, pa je samim tim i jedna od lijepih bosanskohercegovačkih SuperRoleModela.

U Banjoj Luci kolekcija je predstavljena pod pokroviteljstvom časopisa" Ljepota i zdravlje" u RK Boska. Banjalučanke su prateći posljednje svjetske trendove mogle uživati uz modna savjetovanja jako uspješnog i talentovanog stiliste Koste Miljkovića.

Tuzlaci su predstavljanju kolekcije mogli prisustvovati u Lindexu u Omega centru, a stilistica za tu noć je bila još jedna mlada modno osviještena Bosanka Emina Saletović.

"Definira vas ono što činite“ je poruka Lindexove proljetne kampanje za 2015.

Lindexova proljetna kampanja je priča u kojoj istinska ljepota leži u tome što radite i kako izgledate. Kampanja ističe tri prekrasne žene koje također čine dobre stvari izvan modnog svijeta, što ih pritom čini uzornim supermodelima.

"Naučila sam da je jedino važno to što radite, kako to radite i šta radite s onim što imate. Ja sam ono što jesam i volim što ova kampanja pruža izbor mogućnosti za svaku od nas žena. Toni, Liya i ja smo se u različitim fazama naše karijere sve više posvećivale svojim životima, a ne samo poslu modela. Mislim da je to pozitivan primjer koji pokazuje da niko od nas nije kakav se čini na prvi pogled i da svako ima mogućnosti učiniti mnogo više", kaže Christy Turlington Burns.