Moda i ljepota
43

Lindex predstavio kolekciju Boho Remix - Edited by Kate Hudson u Importanne Centru

U prodavnici Lindex u Importanne Centru predstavljena je kolekcija Boho Remix - Edited by Kate Hudson.

Lindex jedan je od vodećih modnih lanaca sjeverne Evrope. Poslovna ideja kompanije leži u ponudi inspirativnih i za kupovinu povoljnih modnih proizvoda, namijenjenih svim samosvjesnim ženama koje prate modu. Kolekcije koje nude u svojim prodavnicama se odlikuju dobro promišljenim kombinacijama i besprijekornim osjećajem za modu.

"S ponosom možemo reći da ove godine Lindex slavi svoj 60. rođendan, a u našoj zemlji prisutan je već četiri godine. Vrata svoje prve prodavnice Lindex je otvorio 2010 godine u Importanne Centru i upravo smo ovu prodavnicu odabrali za predstavljanje naše nove kolekcije. Danas imamo pet svojih prodavnica, od kojih se tri nalaze u Sarajevu, jedna u Banjoj Luci te jedna nedavno otvorena u Tuzli", izjavio je Adnan Fisović, PR manager.

Lindex svake godine odabire neobične talentirane osobe iz javnog života kao promoterke svog brenda. Prošle godine je to bila glumica Penelope Cruz, a osim nje to su bile i glumica Gwyneth Paltrow te Reese Witherspoon.

I ove godine su odabrali jednako talentiranu i jedinstvenu osobu - Kate Hudson, glumica koja je bila nominirana za Oscara, i majka dvoje djece, a idealno se snašla u ulozi modela i muze za Lindexovu proljetnu i ljetnu kolekciju.

Svojom osobnošću ona objedinjuje osnovne karakteristike nove kolekcije. Kolekcija je cool, posjeduje glamur crvenog tepiha, ali i evropski šik.

Kate Hudson će biti uz Lindex sa tri kolekcije.

Prva kolekcija je svježa interpretacija boemskog trenda s bogatim, pikantnim bojama i održivim komadima sa paisley uzorkom, izrađenih pletiva i vezova.

Stil za sljedeću kolekciju je više urban sa opuštenim hlačama, jersey komadima, slojevima i suptilnim sportskim dodirom. Svi oni koju su ponekad posudili hlače od svog brata, muža, oca – oduševit će se ovom kolekcijom, jer upravo ona posjeduje komade kao ukradene iz muškog ormara.

Treća kolekcija je snažno inspirisana Japanom, tako da dominiraju cvijetni uzorci, labave kimono jakne, podrezane hlače i asimetrični hemline na haljinama i suknjama.

Za predstavljanje kolekcije Lindex je izabrao poznatu modnu dizajnericu i voditeljicu Hatidžu Nuhić, koja je u svom prepoznatljivom stilu dočarala sve kvalitete ove kolekcije.

Predstavljanju su prisustvovale i poznate modne bloggerice Ajla Hodžić i Midhata Agić. One pomno prate dešavanja i trendove u svijetu mode te su marljivo istražile ovu kolekciju i dale svoje prijedloge.

Osim predstavljanja kolekcije Lindex je upriličio i nagrade za svoje vjerne kupce.