Kao hladna obloga?
0

Lezite, opustite se i neka vas zmije masiraju

Sarajevo-x.com
Mislite da ste probali sve? Razmislite ponovo. Jedna izraelska banja svojim klijentima nudi nešto sasvim drugačije - zmijsku masažu.

Puštanje zmija neotrovnica da gmižu po vašem tijelu košta pedesetak eura, a vlasnici iz Talmei Elazara na sjeveru Izraela tvrde da je ova metoda korisna za opuštanje mišića, a koristi i bolnim zglobovima.

U ovoj nesvakidašnjoj banji za masaže koriste kraljevske zmije iz Floride i Kalifornije, crvene zmije te zmijsko mlijeko, piše britanski list Telegraph.

Vlasnica Ada Barak vjeruje da fizički kontakt sa ovim reptilima može biti opuštajuće iskustvo. Ističe da ju je inspirisalo uvjerenje da se ljudi, nakon što prevaziđu bojazan od zmijskog dodira, osjećaju opušteno te oslobađaju stresa.

"Neki tvrde da samo držanje zmija čini da se osjećaju bolje, opuštenije," kaže Ada. "Jedna gospođa je istakla da je umirujuće kao hladna obloga."

Veličina zmija zavisi od vrste masaže - veće služe za dublje masaže mišića, a manje nude samo osjećaj "treperenja".

Ova usluga može se dobiti od 2006. godine, a banja je postala turistička atrakcija u ovom dijelu zemlje. Vlasnica Ada pojavila se u emisiji Tyre Banks koja govori o savjetima za uljepšavanje.