Zavodljiva muza
0

Lea T, prva transseksualka u svijetu mode

Sarajevo-x.com
Lea T, druga s desna (Foto: Givenchy)
Lea T, druga s desna (Foto: Givenchy)
Na reklamnim plakatima modne kuće "Givenchy" pojavilo se novo kontroverzno lice. Na prvi pogled u Lei T. i njenoj ljepoti nema ništa čudno, no ako dublje zavirite u njenu biografiju, pronaći ćete podatak da je nekada bila muškarac.

Njeni puni bokovi, jaka vilica i duga, tamna kosa, koja joj pada preko ramena, čine je savršenim modelom: privlačna je i mršava sa licem za koje se ne može reći da je samo lijepo.

Nije ni čudo što je od običnog asistenta u samo nekoliko mjeseci postala senzacija, pojavljujući se na "Givenchyjevoj" kampanji za jesen/zimu. Smješkala se u italijanskom "Vanity Fairu" i fotografisala se gola za francuski "Vogue".

Brazilska "bomba" digla je veliku prašinu oko svog izgleda. Lea T. je, zapravo, rođena kao Leandro, i pored toga što je model i muza, ponosna je što je transseksualac.

Iako je Riccardu Tisci, kreativnom direktoru "Givenchyja", bilo vrlo očigledno da će se Leandro savršeno snaći u uloži žene, za Leu (28) to nije bila laka transformacija, piše "The Guardian".

Ne samo da je postala neko u koga ljudi bulje, nego je i izazvala bijes svoje religiozne familije.

Rođen 1981. godine u trećem brazilskom gradu po veličini, Belo Horizonteu, Leandro Cerezo odrastao je u familiji koja je imala mnoge privilegije.

Novinar trač-magazina iz Ria otkrio je da je zagonetno žensko lice na "Givenchyjevim" reklamama sin fudbalskog veterana Toninha Vereza, koji je u svoje vrijeme igrao rame uz rame uz Falcaoa, Socratesa i Zicoa.

"Dobili smo intervju sa bivšom zvijezdom, te razgovarali s njim. Pitali smo ga koliko djece ima, a on je rekao da ima četvero kćeri i sinova od kojih je jedan Leandro. Kada smo ga pitali da li je to dječak koji se pojavio u novoj 'Givenchyjevoj' kampanji, Carezo je spustio slušalicu", ispričao je novinar magazina "Extra".

Lea se sjetila da joj nije bilo lako odrastati, jer se sjeća da nije imala definisanu seksualnost.

"Prihvatila sam da poziram u ime svih svojih transseksualnih prijatelja", rekla je Lea za francuski "Vogue".

Uprkos njenom obrazovanju i privilegijama, te svim ugodnostima koje joj pruža status zvijezde, Lea kaže da "sebi ne može dozvoliti luksuz da se zaljubi". Veoma je pesimistična o svojim šansama za pronalazak sreće sa nekim drugim. Ona ističe da transseksualci koji završe u ozbiljnoj veži, često skrivaju prošlost od svojih partnera.

"Žive kao lažovi, to je samo drugačija vrsta usamljenosti", rekla je. "Mi transseksualci smo rođeni i odrasli sami. Poslije operacije se ponovo rađamo sami i umiremo sami. To je cijena koju plaćamo".