Moda i ljepota
0

Lažna torta za parove koji štede

Sarajevo-x.com
Za parove koji planiraju ući u bračne vode, a čiji je vjenčani budžet ograničen, postoje i alternative kako doći do povoljne torte za vjenčanje. Slastičarna "Fun Cakes" iz Grandvilla pravi lažne trospratne i četverospartne torte od plastike, vate i pjene koje služe kao ukras, a gosti dobiju komad pravog jeftinog kolača.

Suštinska ideja priče o lažnim vjenčanim tortama jeste parovima, koji nemaju toliko novca, omogućiti da na dan svog vjenčanja imaju divnu, elegantnu i veliku tortu. Ova lažna torta stoji kao ukras, a gostima se služe komadi ne tako skupog kolača.

Lažna torta sačinjena je uglavnom od plastike, ali u svojoj unutrašnjosti sadrži i jedan komad parvog kolača kako bi se parovi mogli počastiti prilikom ceremonije nasijecanja torte.

Obično, kada parovi nasijeku tortu, konobari je nose u kuhinju kako bi izrezali komade i za ostale goste. Ta činjenica svakako ide na ruku onima koji se odluče za lažnu tortu jer na taj način niko od zvanica neće primijetiti da se radi o maloj prevari.