CFDA
0

Lady Gaga proglašena modnom ikonom

Sarajevo-x.com
Lady Gaga (Foto: Reuters)
Kontroverzna američka pop-diva Lady Gaga je ovogodišnja dobitnica nagrade Ikona mode (Fashion Icon Award), koju dodjeljuje Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA).

Na dodjeli modnih oscara popularna pjevačica pojavila se u crnoj haljini u njenom stilu, s plavom kosom i u nevjerovatno visokim potpeticama.

"Ne mogu da vjerujem da sam ovdje. Moja sestra je sa mnom. Rekla sam joj koliko sam nervozna. Nekada sam štedila kako bih kupila jaknu s potpisom Muglera. Štedila sam svaki cent, jer sam željela da je imam. Hvala vam na podršci i svemu, zbog vas sam se osjećala kao zvijezda i prije nego što sam to postala", kazaloa je Lady Gaga na dodjeli nagrade za modnu ikonu.

Dizajnerica Vera Wang kazala je za Lady Gagu da je originalna, probirljiva i zahtjevna, ali i djevojka koja se ničega ne plaši, kada je riječ o modi, prenose američki mediji.

Inače, nagrada za najbolju žensku dizajniranu odjeću pripala je modnoj klući Proenza Schouler, iza koje stoje dizajneri Jack McCollough i Lazaro Hernandez. Nagradu za životno djelo dobio je dizajner Marc Jacobs.

Dodjeli nagrada prisustvovali su i Jessica Alba, Ashley Greene, Liv Tyler, Lucy Liu, Gerard Butler, Kirsten Dunst, Mary Kate, Ashley Olsen, te brojni poznati svjetskli dizajneri.