Otkaz iz Ungara
0

Krah Lindsay Lohan u modnoj industriji

Sarajevo-x.com
Estrella Archs i Lindsay Lohan (Foto: Reuters)
Estrella Archs i Lindsay Lohan (Foto: Reuters)
Slavna pariška kuća mode Emanuel Ungaro prekinula je saradnju sa holivudskom glumicom Lindsay Lohan, nakon samo jedne kolekcije u čijem stvaranju je pomogla kao savjetnica. Lohan je napustila svijet mode, jednako brzo kao što je u njega i ušla, ne ostavivši nikakvog traga.

Ungarova dizajnerica Estrella Archs, koja je prošle godine radila sa Lohan, u ponedjeljak je predstavila drugu kolekciju u koju Lindsay nije uplela prste, javlja Telegraph.

"Imate uspone i padove iz kojih puno učite, a uglavnom naučite više iz padova nego uspona", prokomentarisala je Archs rad svoje sada bivše umjetničke savjetnice. "Ja osjećam da moram raditi i raditi. Sarađivala sam sa različitim ljudima i modnim kućama, a to je najbolji lijek".

Kolekcija na kojoj je radila Lohan upravo se pojavila u prodavnicama, ali ona je otišla i dalje od savjetovanja, te je viđana sa Robertom Cavallijem u Milanu, a Dior ju je pozvao kao gošću u Pariz, iako je zakasnila i propustila reviju.

Vjerovalo se da će upliv glumice u svijet mode privući mlade naraštaje. Vidjet ćemo šta će to sljedeće Lindsay pokušati raditi.