Moda i ljepota
0

Kozmetički tretman sa ptičijim izmetom na licu sve popularniji

Klix.ba
Da li biste na licu trpjeli ptičiji izmet zarad ljepote? Upravo taj tradicionalni japanski tretman sve više nude u luksuznim kozmetičkim salonima.

U tu svrhu kozmetičari naručuju izmet slavuja iz Azije, a potom ga miješaju sa rižom i mekinjama. Cijena tretmana iznosi 180 dolara.

Oko 100 žena i muškaraca mjesečno naručuju ovaj tretman u kozmetičkom salonu Shizuka u New Yorku, pišu američki mediji. Cilj je imati meku i glatku kožu lica, budući da ptičiji izmet uz pomoć enzima koje sadrži lagano ljušti ostarjelu kožu.

Vlasnica ovoga salona porijeklom je iz Tokija i udata za Amerikanca, a ovaj tretman u SAD-u nudi već pet godina, i ima dosta uspjeha.

"Trudim se prenijeti tajne japanske ljepote u SAD. Ovaj tretman sam naučila od svoje majke", rekla je Shizuka Bernstein. Inače, ovaj tretman koji je još uvijek relativno rijedak u SAD-u, u Japanu nije nikakva tajna, a tamo je prvi put korišten još u 17. stoljeću.

"To je razlog zbog čega japanske starice imaju lijep ten", kažu zagovornici ovoga tretmana. Klijenti koji naručuju tretman su prezadovoljni, jer najprije dobijaju opuštajuću masažu lica, nakon čega im na lice nanesu "ljekovitu" smjesu. Ističu da im ovaj tretman također pomaže da se riješe stresa, a na kraju dobiju i sasvim svježe lice i izgled.