Modeli Aleksandre Lovrić
0

Kolekcija inspirisana Alanom Fordom u Amsterdamu

Sarajevo-x.com
Na kulturnom predstavljanju naše zemlje u Amsterdamu, pod nazivom "Bosanci dolaze i donose svoju kulturu", predstavit će se i modna dizajnerica Aleksandra Lovrić modnom kolekcijom pod nazivom "TNT crew".

Inspirisana antologijskim stripom Alan Ford, kolekcija čije fotografije ekskluzivno objavljujemo ovjekovječena je fotoaparatom Vanje Lisac, a sve je snimljeno i obrađeno u formi stripa.

Fotografije sa modelima Dijanom Hercegovac, Merimom Ramadanović, Srđanom Radanovićem i Zlatkom Čakićem, sve snimljene u Sarajevu, holandska javnost imat će priliku da vidi na promotivnom materijalu - katalozima koji će 22. januara biti dijeljeni posjetiocima centra De Balie. Za šminku i frizure modela pobrinule su se Maja Koristović-Talović i Marija Varga.

Dvodnevni kulturni događaj "Bosanci dolaze" pokrenulo je Kriterion art kino iz Sarajevo, u saradnji sa fondacijom YUA i centrom De Balie iz Amsterdama s ciljem razbijanja negativnog publicititeta o BiH i njenim građanima.

Dizajnerica Lovrić jedna je od mladih talentovanih i kreativnih umjetnica koja će se predstaviti u ovom programu, a osim nje najavljeni su i brojni drugi umjetnici, pisci, muzičari i intelektualaci iz Bosne i Hercegovine, koji će predstaviti djelić svoje fascinantne zemlje u Amsterdamu.