Moda i ljepota
0

Ko su najbolji turisti na svijetu

Sarajevo-x.com
Japanci su najbolji turisti na svijetu, a slijede ih Amerikanci i Švicarci, zaključak je zanimljivog istraživanja baziranog na mišljenjima 15.000 hotelijera širom Evrope, a koje je objavljeno u srijedu.

Turisti iz Japana opisani su kao najučtiviji i najuredniji gosti evropskih hotela, sa 35 posto više glasova u odnosu na Amerikance koji su se našli na drugom mjestu liste najboljih turista na svijetu.

Švicarski turisti su okarakterizirani kao najmirniji i najobzirniji gosti, za razliku od Britanaca koji su proglašeni jednim od najgorih turista zbog neotesanog ponašanja, buke i i sramno malih napojnica. Ali uprkos njihovim manama, evropski hotelijeri su, zbog njihovih potrošačkih navika, Britance smjestili na treće mjesto liste turista koji troše najviše novaca. Na prvom mjestu ove liste našli su se Amerikanci, a na drugom nimalo štedljivi Rusi.

Neobično istraživanje koje je pokrenula Expedia, online turistički servis, pokazalo je da najgori tj. najnepodnošljivi turisti dolaze iz Francuske, zatim Indije, Kine i Rusije.

Britanci su osvojili i drugo mjesto na listi najlošije obučenih turista, a neprikosnoveni šampioni u ovoj kategoriji su svakako Amerikanci. Kao "najškrtiji" turisti pokazali su se Nijemci.