Sedmica mode u Parizu - video
0

Kič 80-ih se vraća u punom sjaju

Sarajevo-x.com
Ako je iko sumnjao u povratak 80-ih u svijet mode, nova kolekcija Christophea Decarnina predstavljena na posljednjoj Sedmici mode u Parizu te je sumnje zasigurno otklonila.

Nova kolekcija Christophea Decarnina za modnu kuću Balmain bila je, kako pišu modni stručnjaci, pravi 'disko bal'.

Odjeća prepuna blještavih detalja, lažnog dragog kamenja i kristala, podebljanih naramenica i ekstremno kratkih mini suknji kombinacija su modnog kiča iz 80-ih i moderniziranih detalja iz 2000-ih.

Čak je i muzička podloga bila u stilu prošlih vremena, pa su posjetioci pariške Sedmice mode imali priliku slušati hitove izvođača kao što su Donna Summer, Gloria Gaynor, Saturday Night Fever i C'est Chic le Freak.

Pored već pomenutih detalja u modu se vraća i rastezljiva umjetna koža, majice koje otkrivaju ramena, te široki rukavi , a sve to dolazi u širokom spektru flourescentnih boja.

Traperice su uske, od prošaranog jeansa tipičnog za osamdesete, a nose se i tzv. 'haremske hlače' spuštenog struka i izrazito širokih nogavica. Isto tako nose se bijele i poderane traperice uz obaveznu odgovarajuću jaknu od jeansa ili motorističku kožnu jaknu.

Neizostavan detalj su uske i kratke mini suknje ispod kojih se ne nose čarape, a modni kritičari upozoravaju da ako nemate savršene noge, ovaj sezonski modni hit ipak prepustite tinejdžerkama.

Pogledajte video s revije Cristophea Decarnina: