Moda i ljepota
59

Ken iz stvarnog života: Potrošio 387.000 eura na plastične operacije

Klix.ba
Rodrigo Alves koji sebe naziva živim Kenom potrošio je 387.000 eura na plastične operacije kako bi izgledao kao lutka iz djetinjstva.

Živi u Londonu i radi kao stjuard. Na zadnjicu je potrošio 12,6 miliona eura, a 30.000 na silikonske implatate grudi. te 61.000 eura kako bi njegov trbuh izgledao mišićav. U operacijama su koristili njegovu kožu i masti.

Rođen je u Sao Paulou i kaže kako se ne stidi svog hobija. Godišnje ima 15 zahvata, a do sada se operisao 42 puta. Istakao je kako mu namjera nije bila da izgleda kao plastična dječija lutka, ali da je našao mir i sklad sa svojim tijelom.

"Rođen sam u pogrešnom tijelu. Moja duša se nikada nije uklapala s ostatkom mene a sada smo u skladu. Nikada nisam želio da izgledam kao Ken, ali ljudi govore kako nevjerovatno ličimo. Zadovoljan sam svojim izgledom, ali nastavit ću sa operacijama", rekao je Rodrigo.

Prvu operaciju imao je 2004. godine jer se osjećao neprivlačno u društvu prijatelja koji su bili manekeni za vrijeme studija u Londonu. Na njegovoj dugoj listi nalazi se botoks i fileri, tri operacije nosa, liposukcija vilice i implatati.

Dnevno pije koktel kolagen tableta, tablete protiv zadržavanja vode i za rast kose.

Među operacijama imao je i rezanje usta, tj. širenje kako bi imao širi osmijeh, te liposukciju leđa i nogu.

Novac zarađuje kao stjuard, konsultant za imidž i domaćin zabava.

"Sada sam sretan i imam samopouzdanja, te pomažem drugima na osnovu svog iskustva. Savjetujem ih i pričamo o plastičnim operacijama, beneficijama, rizicima, periodu oporavka i traženju najboljih hirurga. Smatram se borcem i pobjednikom jer nije mi trebalo samo vremena i novca već i hrabrosti, vjere i odlučnosti da postignem to što imam sa 42 operacije", rekao je ponosno Rodrigo.