Moda i ljepota
0

Keith Richards novo zaštitno lice Louisa Vuittona

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Gitarista legendarne rock grupe "Rolling Stones" Keith Richards postao je novo zaštitno lice Louisa Vuittona, saopćeno je u utorak iz ove francuske luksuzne modne kuće.

Ovo je prva reklamna kampanja za 64-godišnjeg Richardsa, koji je poznat po strastvenom uživanju droga, a počinje već idućeg mjeseca. Naime, na reklamnom materijalu moći ćemo vidjeti slavnog gitaristu sa gitarom u rukama na krevetu hotelske sobe, uz svjetla prigušena crnim zavjesama sa lobanjama.

Na novoj reklamnoj kampanji luksuzne modne marke Louis Vuittona radila je renomirana američka fotografkinja Annie Leibovitz.

Kako saznaje AFP, Richards planira novac od ovog ugovora donirati za reklamnu kampanju za Climate Project, kojeg je lansirao Nobelovac Al Gore, a kojeg podržava i modna kuća Louis Vuitton.

Lista poznatih lica koja su do sada predstavljala Louis Vuitton svakako je duga i zanimljiva, a uključuje bivšeg sovjetskog predsjednika Mihaila Gorbačova, francusku filmsku ikonu Catherine Deneuve i američke glumice Scarlett Johansson i Umu Thurman.