Moda i ljepota
0

Kate Hudson novo zaštitno lice Lindexa

Klix.ba
Švedska kompanija Lindex je uspostavila saradnju sa svjetski poznatom glumicom Kate Hudson kao modelom i muzom za veliku proljetnu i ljetnu sezonsku kampanju koja će biti u prodaji u Lindex prodavnicama u BiH od 31. marta.

Uz topli i istinski karakter, kao i neporecivi talenat i ljepotu, ova glumica nominirana za Oscara i majka dvoje djece je savršena za ulogu modela i muze za Lindexovu proljetnu i ljetnu kolekciju.

"Oduševljeni smo saradnjom sa Kate Hudson za ovo proljeće. Mislim da Kate naše modne ideje izražava na savršen način, sa svojom toplinom i blistavom osobnošću, kao i njenim očitim smislom za stil", kazao je Johan Hallin, direktor koncepta i marketinga u Lindexu.

Katein translatinski lifestyle pomaže potaknuti njen svojstven stil. Dijeleći svoje vrijeme između Londona i Los Angelesa, Kate objedinjuje Kalifornija Cool, glamur crvenog tepiha, kao i evropski šik. Osim glume, moda je vječita strast za Kate.

"Ova kolekcija je tako svježa i jedinstvena, obraća se različitim tipovima žena iz svih sfera života na jako moderan, ali pristupačan način", izjavila je ushićena Kate.

Kate Hudson će biti uz Lindex sa tri kolekcije. Prva kolekcija je svježa interpretacija boemskog trenda s bogatim, pikantnim bojama i održivim komadima sa paisley uzorkom, izrađenih pletiva i vezova. Stil za sljedeću kolekciju je više urban sa opuštenim hlačama, jersey komadima, slojevima i suptilnim sportskim dodirom. Osnovni komadi su labave kimono jakne s cvjetnim uzorcima, fluid bluze, ravne, podrezane hlače i asimetrični hemline na haljinama i suknjama.

"Stvarno sam uživala radeći sa Lindexom u ovoj kampanji. Komadi su inspirisani Casual šikom, boemskim trendom i gracioznošću. To je veoma izražajna linija, i mislim da će je žene obožavati", kazala je Hudson.

Kolekcija za proljeće i ljeto 2014 će biti dostupna u svim Lindex prodavnicama u BiH od 31. marta.