Moda i ljepota
0

Kasting za najbolje modele u BiH

Sarajevo-x.com
U okviru 26. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo 5. aprila će biti održan kasting za najbolji ženski i muški model Bosne i Hercegovine.

Najbolji će dobiti profesionalni modni book, potpisat će ekskluzivni ugovor o poslovnoj saradnji s modnom agencijom Abc Models i steći pravo učešća na izboru za najbolji ženski i muški model svijeta (Best Model of the World 2011), koji će se održati u Istanbulu u ljeto 2011.

Najbolji model svijeta nije takmičenje u ljepoti nego u profesionalizmu i radu modela, koji se dokazao kao natraženiji, najbolji i najcjenjeniji promovišući tekstilnu industriju.

Renomirane modne kuće iz Pariza dolaze u Istanbul kako bi učestvovale u ovom značajnom međunarodnom događaju, poput Paco Rabanne, Givenchy, Nina Ricci, Carven, Christian Dior Monsieur, Yves Saint Laurent, Loris Azzaro, Guy Laroche, Emanuel Ungaro, Cerruti, Thierry Mugler i Leonard.

Svake godine na izboru za najbolji model učestvuje između 60 i 65 zemalja. Bosna i Hercegovina se ove godine pojavljuje deseti put. Top modeli kao što su Katoucha, Naomi Campbell i Eva Herzigova također su učestvovale na izboru za najbolji model svijeta i osvojile vrijedne nagrade. Najbolji rezultat od naših modela na ovom izboru ostvarila je Adisa Kavgić, koja se plasirala na peto mjesto.

Ove godine, 5. aprila, u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu, održat će se kasting, te se pozivaju sve zainteresovane djevojke i mladići da pošalju svoje fotografije u .jpg formatu i prijavne formulare modela na agenciju Abc Models Sarajevo, s naznakom za Best Model B&H.