Moda i ljepota
0

KAO PAO SHU = Irma + Naida + Vanja

Klix.ba
Irma Saje, Naida Begeta i Vanja Ciraj - trio javnosti poznat pod zajedničkim imenom <b>KAO PAO SHU</b> svakako je jedan od najboljih i najuspješnijih BH timova kad je fashion design u pitanju.

Iskreno se nadamo da će nam njih tri i u budućnosti davati povoda da ih predstavljamo putem našeg portala, a u nastavku pročitajtu priču o njima...

Kao pao shu iza sebe imaju dosta projekata među kojima možemo izdvoiti Modnu reviju pod nazivom "OPSADA" (napravljena u saradnji sa rediteljem Harisom Pašovićem i dizajnericom Šeilom Kamerić), zatim kostimografiju za predstavu "Romeo i Julija", kostimografiju za film Aide Begić "Selma", modnu reviju u Shopping centru Wisa gdje su od raznih ambalaža pravile odjevne predmete (o ovoj reviji je CNN napravio reportažu).

Posebnu pažnju izazova pret-a-porter kolekcija pod nazivom "OPEN SHUT" koja je realizovana zahvaljujući fabrici KRAS i marketing agenciji FABRIKA s kojom odlaze u St.Etienne na bijenale dizajna (o kojem je Sarajevo-X jedini u BiH pisao prije njegovog početka) i osvajaju prvo mjesto za fashion design.

Ova kolekcija je prepoznatljiva po jedinstvenosti i kreativnosti što se spaja u cjelinu propraćenu neobičnim materijalima kojima KAO PAO SHU posvećuje posebnu pažnju kreirajući svoje vlastite materijale, spajajući rajfešluse, trake, konac, kožu, čime postižu prepoznatljivu orginalnost.

Nastup u St.Etinennu bio je propraćen video radom autora Timura Makarevića i muzikom autora Samira Čulića. Sarajevo-X vam još jednom preporučuje da posjetite njihovu internet stranicu na adresi www.fabrika.com/kaopaoshu, dizajnersko djelo osobe koja se odaziva na ime i prezime Enes Huseinčehaić.