Moda i ljepota
0

Kako sakriti debeli stomak?

Sarajevo-x.com
Praznici su uzeli svoj danak: ne samo da smo umorni i praznih džepova nego se i većini prevaljuje stomak preko ruba pantalona (onima sa slabijim metabolizmom). Umor sređujemo tako što spavamo i odmaramo, a problem praznih džepova rješavamo tako što pazimo koliko trošimo i jedva čekamo plaću. Međutim, šta da radimo sa izdajničkim stomačićem?

Pametan izbor odjeće može pokriti višak sala oko struka, izjavila je Veronique Henderson, kreativna direktorica male firme „Colour Me Beautiful“ i autorica knjige „Kako se obući da bismo ostavili utisak uspješnog čovjeka?“.

Slijedi pet najboljih Veroniqinih savjeta kako sakriti salo oko struka:

  1. Ako, naprimjer, inače oblačite klasični sako s tri dugmeta, slobodno ga ostavite u ormaru da čeka skidanje viška kilograma. Veronique predlaže da oblačite sako ili jaknu koja ima izraženiji ''V'' vrat s dva dugmeta.

  2. Veroniq predlaže da zaboravite jakne i sakoe sa naramenicama, jer oni čine da osoba izgleda još krupnije. Također, predlaže da sakoi i jakne budu jednobojne, bez ikakvih uzoraka na sebi.

  3. Majice otvorenog vrata su preporučljive. Ne biste trebali ni slučajno birati prugaste majice, a opet u jednobojnim majicama možete izgledati još deblje.

  4. Ukoliko je kaiš neizostavni dio vaše garderobe, pazite da ga stavite opuštenije i to iznad ili preko stomaka, ni slučajno ispod, jer neko može pomisliti da ste trudni.

  1. Slijedeći savjet je za muškarce, no može proći i kod ljepšeg spola ukoliko nose kravate. Veronique napominje da kravata treba biti malo duža i svijetle boje.