Holivudski savjeti
0

Kako mršaju "Očajne kućanice"?

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon četiri godine prikazivanja serije "Očajne kućanice" njene glavne junakinje izgledaju bolje nego ikad. Na nedavnoj dodjeli nagrada Emmy, glumice Teri, Eva, Nicolette, Marcia i Felicity zasjenile su mnoge mlađe kolegice.

U intervjuu za britanski Mirror poznate junakinje iz Wisteria Lanea dale su par savjeta kako očuvati ljepotu i šarm i u tridesetim tj. četrdesetim godinama života.

Najstarija od njih, 46-godišnja glumica Marcia Cross koja u seriji igra perfekcionisticu Bree kaže da oduvijek pazi na ishranu i da kad osjeti višak kilograma odmah iz ishrane izbacuje ugljikohidrate, prvenstveno hljeb.

Također, Marcia kaže da se godinama bavi yogom što doprinosi svježem izgledu lica i tijela.

Felicity Huffman koja u seriji igra prezaposlenu majku Lynette nedavno je učestvovala u triatlonu s Jeniffer Lopez, a i redovno vježba s mužem, glumcem Williamom H. Macyjem.

Kaže da nikad nije bila na dijeti, i da zapravo zbog vježbanja jede više.

Zanosna Nicolete Sheridan (u seriji Eddie Britt) priznaje da obožava fast food, posebno pizzu i pomfrit, ali da joj Teri brani da donosi hranu na snimanja. Dobru liniju održava vježbanjem i jahanjem.

Teri Hatcher, 43-godišnjakinja koja u hit seriji glumi "smotanu" Susan, priznaje da uživa u masnim i slatkim poslasticama, ali ne svaki dan.

"Nakon što previše pojedem, slijedećih par dana pripazim na obroke i to je to", dodaje glumica.

Najmlađa glumica u seriji, 33-godišnja Eva Longoria nekad je bila najmršavija članica ekipe ali sad je "nabacila" nekoliko kilograma jer njen lik bivšeg modela Gabrielle u seriji postaje majka dvoje djece.

"Volim zdravu hranu, i to je moja dijeta", dodaje Eva.

Uz svakodnevno vježbanje, glumica tvrdi da nikad nije imala problema s linijom.