Savjeti za žene
0

Kako izgledati par kilograma mršavije?

Sarajevo-x.com
Ukoliko želite izgledati kao da imate nekoliko kilograma manje, to možete učiniti i pravilnim odabirom odjeće i nakita. Određene boje, kroj odjevnih predmeta ili čak kozmetika mogu odvratiti pogled s kritičnih mjesta, te učiniti vašu figuru privlačnijom. Stručnjaci predlažu slijedećih par trikova:
  • Izbjegavajte široku odjeću, upravo kao i usku odjeću jer i jedna i druga otkriva vaš stvarni izgled. Radije pripazite na kroj, npr. ukoliko imate 'jače bokove' odaberite haljinu koja otkriva ramena i dekolte, tako da pažnju pogleda usmjerite na dio tijela kojim ste zadovoljni. Dobar kroj je važniji od odabira boje.

  • Odaberite komotnije rublje. Nikad nemojte oblačiti broj manji grudnjak ili gaćice jer oni samo više ističu višak kilograma i djeluju neestetski. Odlučite se za rastezljivo i pamučno rublje koje se ne primjeti ispod odjeće.

  • Nosite pojas. Iako se to na prvi poged može učiniti nelogičnim, odgovarajući pojas na hlačama ili suknji može učiniti vaše noge dužima, a vaš struk užima.

  • Ukoliko želite privući pažnju na gornji dio tijela, nosite upečatljiv nakit, velike naušnice, raznobojne ogrlice i jaču šminku, a ukoliko želite odvratiti pažnju s ruku i dekoltea odlučite se za nekoliko većih narukvica.

  • Odaberite dužu jaknu ili mantil umjesto kratke jakne za koju trebate imati savršenu liniju. Idealna dužina za one koji žele prikriti par kilograma je negdje iznad koljena, a radi simetrije odaberite mantil s lagano naglašenim naramenicama.