Moda i ljepota
0

Jovana Bilinac, finalistica izbora za Miss Earth BiH, posjetila Sloveniju

Klix.ba
Jovana Bilinac, finalistica izbora Kryolan za Miss Earth BiH 2012., kao pobjednica manifestacije Beauty Weekend Sarajevo 2012. za Miss Earth BiH i Slovenije 2012., osvojila je nagradno putovanje u Sloveniju, gdje je ovih dana provela tri nezaboravna dana.

Jovana je uživala u ljepotama Kranjske Gore, gdje joj je pored ocjenjivačke funkcije na finalnom talent showu Miss Earth Slovenije 2012. pripala i velika čast da pred slovenačkom publikom otpjeva pjesmu sa kojom je pobjedila na talent showu u Sarajevu u maju.

Prelijepi Portorož bila je slijedeća Jovanina destinacija, a nakon turističkog obilaska, kao posebna gošća učestvovala je i na gala modnoj reviji Alaya.

Posljednji dan bio je rezervisan za obilazak Ljubljane. Jovana je bila oduševljena starim gradom i tvrđavom, a uz vodiča upoznala je i historiju tog grada.

Posebnu dobrodošlicu poželio joj je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, a uslijedio je gala ručak u poznatom ljubljanskom restoranu Puccini. Lokacija nije bila sluačajna, jer vlasnik lanaca restorana Puccini, u 2013. godini, planira otvoriti Puccini restoran i u Sarajevu.

Posjeta Bledskog jezera bila je posebna Jovanina želja, ali i posljednja destinacija putovanja. U društvu Anje Mihelič, slovenačke finalistice Miss Earth s kojom je Jovana dijelila pobjedu na Beauty Weekendu Sarajevo 2012., provozala se fijakerom i sebi priuštila poznatu bledsku krem pitu.

Na povratku prema Ljubljani, Jovana je posjetila festival narodnih nošnji Slovenije u Kamniku, te puna utisaka završila ovo izvanredno putovanje.

"Bilo je naporno jer je bilo mnogo dešavanja, ali sam presretna i prezadovoljna. Do sada nisam imala prilike upoznati te predivne pokrajine. Sigurno mogu reći da ću se u Sloveniju vratiti. Zahvaljujem se organizatorima i svima koji su brinuli o meni", izjavila je Jovana po povratku u BiH.