Moda i ljepota
8

Jedinstveni tretmani Herbal Spa uskoro dostupni i muškarcima

Godinu dana nakon otvaranja Herbal Spa centra za dame, pomenuta firma otvara novi spa, ovoga puta namijenjen i jačem spolu. Petnaest novih uposlenika sa zvanjem fiziotarapeut i kozmetičar prolazi posljednju fazu obuke započete u martu tekuće godine.

Kao dio lanca kuvajtskih spa centara, Herbal Spa se specifičnošću tretmana izdvaja na tržištu, pa je tako i za proces treninga u Sarajevo stiglo nekoliko iskusnih trenera porijeklom sa Filipina, Emilio Rojo i Gina Antioqia.

"Čast mi je i zadovoljstvo obučavati nove polaznike ove jedinstvene obuke. Za Herbal Spa kompaniju radim već 10 godina. 9 godina u ovoj firmi radio sam kao fizioterapeut dok sam zadnju godinu angažovan isključivo kao trener novih uposlenika. Pored certifikata koje sam sticao u toku svog rada moram napomenuti da potičem iz porodice u kojoj su se masažni tretmani i liječenje dodirom njegovali godinama i prenosile sa koljena na koljeno. Za mene su one jednostavno puno više od samog posla", ističe Rojo.

Prenosi da su polaznici obuke željni znanja te da su za kratko vrijeme usvojili mnoge vještine sa kojima se do sada nisu susretali.

Pored upoznavanja novih uposlenika sa više od 70 postojećih usluga Herbal Spa koje su ovoga puta podjednako dostupne ženama i muškarcima , ponuda novog centra se proširuje na nekoliko dodatnih tretmana a to su: Thai masaža, masaža stopala sa đumbirom, masaža stopala sa vatrom, te "Qiuck back" masaža, specifična po tome što se izvodi preko odjeće, te predstavlja način otklanjanja umora i napetosti čak i za one koji nemaju mnogo vremena na raspolaganju.

Usluge Marokansko kupatilo, tretmani za kosu kao i sheera (depilacija šećernim voskom) ostaju dostupne damama samo u centru na Pofalićima.

Lokacija Herbal Spa za žene i muškarce je na Ilidži u ulici Mustafe Pintola br.31, a očekuje se da sa radom počinje već sredinom aprila.