Andrej Pejić među modelima
0

Jean-Paul Gaultier kolekciju posvetio Amy Winehouse

Sarajevo-x.com
Kolekcija Jean Paula Gaultiera posvećena Amy Winehouse (Foto: AFP)
Modni kreator Jean-Paul Gaultier je, na Sedmici visoke mode u Parizu, predstavio kolekciju posvećenu britanskoj pjevačici Amy Winehouse koja je prošle godine preminula u 27. godini.

Čim se prva menkenka pojavila na pisti, svima je bilo jasno da je kolekcija visoke mode francuskog virtuoza posvećena preminuloj Winehouse.

Modeli s natapiranom kosom i debelom crnom linijom tuša na kapcima, odjeveni u crne suknje i korzete ispod kojih su se nazirali grudnjaci, poslali su jasnu poruku. Modeli su nosili kreacije koje su odisale prepoznatljivim stilom Amy Winehose, a muzičku pozadinu su činile njene pjesme.

"Amy je bila prava ikona stila", kazao je Gaultier nakon revije i dodao:

"Ona iznad svega predstvlja jedinstvenost i u muzici i načinu odijevanja. Nije se bojala da kombinuje mnogo utjecaja kako bi stvorila vlastiti stil".

Inspirirana njenim stilom koji vuče korijene iz '50-ih i '60-ih godina prošlog stoljeća, Gaultierova kolekcija obilovala je korzetima i grudnjacima, a dominirale su žive boje u kombinaciji sa crnom.

Gaultier se pobrinuo da kolekcija posvećena Amy Winehouse bude suptilna i ne previše doslovna. Jedan od modela koji je nosio reviju bio je i Andrej Pejić.

U prvim redovima su se mogle vidjeti dive francuske kinematografije Catherine Deneuve i Charlotte Rampling.