Ima li kraja?
0

Jastuk koji briše bore

Sarajevo-x.com
Cupron "Beauty Sleep" jastuk, rukavice i maska za spavanje
Cupron "Beauty Sleep" jastuk, rukavice i maska za spavanje
I kao da nam već nije dosta bizarnih kozmetičkih preparata i uređaja koji "100 posto uklanjaju bore", u prodaji se našao i novi jastuk koji, zahvaljujući posebnoj tkanini, veoma uspješno "pegla" bore.

Istraživači su, naime, napravili jastučnicu koja sadrži okside bakra, a koja je nakon četiri sedmice korištenja smanjila bore i ostale znakove starenja kod ispitanika.

U kliničkoj studiji, koju je nadgledao dermatolog, jedna grupa dobrovoljaca, od ukupno njih 57, četiri sedmice je spavala na jastuku "protiv bora", dok je druga grupa koristila obični jastuk.

Naučnici su, na kraju studije. primijetili značajno smanjenje bora kod prve grupe, u poređenju s drugom grupom ispitanika.

"Hirurg, koji je koristio naše proizvode za previjanje rana pacijenata, bio je veoma impresioniran kako rane brzo zacjeljuju zahvaljujući većoj količini kolagena. Tako smo i pomislili da li bi isti princip bio učinkovit u borbi protiv bora na licu", otkrio je za Telegraph Jeffrey Gabbay, vlasnik kompanije Cupron, koja je iskoristila svoje stručno znanje u proizvodnji medicinske opreme i razvila novu "magičnu" jastučnicu.

"Odlučili smo proizvesti nekoliko takvih jastučnica. Primijetili smo da, nakon nekoliko dana ležanja na našem specijalnom jastuku, lice postaje sve mekše", dodao je.

Svi oni koji maštaju o vječnoj mladosti osim jastučnice, mogu kupiti i posebne rukavice koje sadrže bakar, te masku za spavanje.

Prema Gabbayjevom mišljenju ovo je revolucionarno otkriće, koje je, čini se, privlači pažnju Amerikanaca. Do sada je putem interneta prodano 10.000 jastučnica u SAD-u, po cijeni od 31,5 dolara, a uskoro bi trebale biti dostupne i Evropljanima koji se užasavaju bora na vlastitom licu.