Moda i ljepota
1

Izbor za Miss Earth BiH: Amanda Bužimkić voli crne i visoke muškarce

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Finalistica Interfly & Miss Earth BiH 2013 Amanda Bužimkić studentica je prve godine Razredne nastave Pedagoškog fakulteta u Banjoj Luci. U finalu želi što bolji plasman, ali prije svega očekuje lijepo druženje, nova prijateljstva i nove prilike u životu.

Amanda je za naš portal rekla da se na takmičenje prijavila jer smatra da posjeduje kvalitete koje izbor zahtijeva, ali i radi novih iskustava i znanja, jer vjeruje da puno toga može naučiti.

Očekuje što bolji plasman u finalu, lijepo druženje, nova prijateljstva i nove prilike u životu. Iako želi ostvariti ambicije vezane za modeling, ističe da joj je ovo takmičenje prioritet.

Kada ne radi kao model, Amanda studira, trenira i posvećuje svoje vrijeme druženju s porodicom i prijateljima. Preferira visoke i crne muškarce. Smatra da muškarci imaju određene predrasude prema djevojkama koje učestvuju na izborima ljepote, ali da to traje samo dok ih ne upoznaju. Kada ih upoznaju, predrasude nestaju.

Amanda na fotografijama nosi haljinu salona MINEA iz Vogošće, za šminku su bile zadužene Maja Koristović Talović i Vesna Husić za Kryolan, za frizuru Haris Vesnić za Harologi, a za obuću Deichmann.