Moda i ljepota
10

Iz ugla Lindsay Ellingson: Kako Victoria's Secret modeli ostaju u dobroj formi?

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Jeste li se ikad zapitali kako Victoria's Secret modeli ostaju u dobroj formi?

Lindsay Ellingson, koja je dosad nosila osam Victoria's Secret revija, u intervjuu za Cut je ispričala nešto više o režimu prehrane i vježbanja zahvaljujući kojima ostaje u dobroj formi.

Lindsay je ispričala kako, za razliku od većine ljudi, svoje jutro nikad ne započinje kafom, te umjesto toga popije čašu mlake vode.

"Jedan specijalista ayurvedske medicine mi je savjetovao da svako jutro pijem čašu mlake, filtrirane vode Pojasnio je kako naše tijelo mnogo lakše apsorbuje mlaku nego hladnu vodu, te kako ona umiruje stomak. Zapravo sam shvatila da moje tijelo ne treba kofein iz kafe ili čaja", kaže Lindsay.

Na njenom se jelovniku za doručak često nađu smoothie sa maslacem i mlijekom od badema, te jagodama, tost od cjelovitih žitarica sa avokadom, morskom soli i kuminom, ili kajgana od bjelanjaka s avokadom i gljivama. Za ručak su tu često tamna riža, puretina, brokule, slatki krompir, losos i kelj.

Navela je kako izbjegava sve što je prženo u dubokom ulju i u sebi ima dosta pojačivača okusa i emulgatora, iako je priznala kako ponekad ne može odoljeti pomfritu, baš kao i mnoge druge manekenke.

Što se tiče vježbanja, vježba četiri do pet puta sedmično, a jogom se bavi tri puta sedmično. Uzima časove baleta, a kad se priprema za velike nastupe poput Victoria's Secret Fashion Showa, vježba i češće.

Ellingson, koja se čitav život bavila plesom, za The Cut je poručila:

"Pronađite način vježbanja koji vam se sviđa, mnogo je lakše kad radite nešto što volite."