Moda i ljepota
0

Istok Bratić kolekcijom Allure du Saint zatvara BH Fashion Week

Klix.ba
U ovim jesenjim danima bh. modni dizajner Istok Bratić je za sve ljubitelje svoje mode priredio novu kolekcju visoke mode.
Dosljedan svom stilu, Istok je radeći ovu kolekciju pod imenom Allure du Saint bio ispirisan elegancijom i grandioznim opusom velikom francuskog kreatora visoke mode, Yves Saint Laurenta.

Allure du Saint će zatvoriti BH Fashion Week koji se održava u hotelu Holiday Inn od 2. do 4. novembra 2013. godine, što je prilika za sve ljubitelje mode da pogledaju niz Istokovih kreacija u šetnji poznatih bh. manekena i manekenki.

I ova Istokova kolekcija je rađena i za muškarce i za žene, po čemu je inače ovaj modni dizajner poznat.

Istok za Allure du Saint tvrdi da je prepuna senzibiliteta za couture, elegancije i jednostavnosti, te da predstavlja smisao za novu žensku slobodu. Siluete su bogate, kraljevski urešene, ali u isto vrijeme pojednostavljene i bezvremenski elegantne. Boje su monokrone bez velikih intervencija na materijalima i printova. U kolekciji preovladavaju crna kao couture boja, siva, zlatna i bijela boja.

Materijali koje je Istok koristio u Allure du Saint su izuzetno eksluzivni. Radi se o svili, perju, šantili čipki, čipki ručne izrade sa kamenčićima i naravno štofovi velike finoće koji su kombinirani sa svilom i kašmirom. Modeli su idealni za kraljevska vjenčanja, ali i za crveni tepih.

Od modnih dodataka u kolekciji prisutni su rukavice, šeširi, male damske torbice i ručno rađen ekskluzivan i unikatan nakit od bisera i Swarovski kristala.