Moda i ljepota
0

Indijka Freida Pinto na naslovnici Voguea

Sarajevo-x.com
Model i glumica Freida Pinto privukla je pažnju javnosti nakon uloge u filmskom hitu "Slumdog Millionaire" koji je osvojio čak osam Oskara. Indijska ljepotica koja je prije nekoliko mjeseci bila potpuno nepoznata široj javnosti dobila je niz poslovnih ponuda i trenutno je jedna od najtraženijih zvijezda.

U martovskom izdanju indijskog magazina Vogue Pinto je označena kao "ikona stila", što je samo još jedan dokaz da je ne cijeni samo Hollywood.

Dvadesetčetverogodišnjakinji je poziranje poznat posao. Karijeru je počela kao model u reklami za žvakaće gume kompanije Wrigley's, saznaje Daily Mail. Posljednje dvije godine radila je kao model. Ipak, njen posljednji angažman donio joj je više slave i glamura.

Zajedno sa Joshom Brolinom, Naomi Watts i Anthonyjem Hopkinsom, mlada Indijka će se pojaviti u novom filmu Woodyja Allena, što će biti njeno drugo pojavljivanje na filmskom platnu. Osim toga, mediji su zavirili i u njen privatni život te otkrili kako je bila tajno vjenčana za Rohana Antaoa, muškarca kojeg je ostavila nakon što je počela snimanje "Slumdog Millionairea".