Top deset najljepših haljina
0

Ikone stila i ljepote koje su obilježile proteklu deceniju

Sarajevo-x.com
Kate Hudson
Zadnjih deset godina su obilježile prekrasne haljine poznatih dizajnera, koje su ponosno nosile ikone stila. Magazin InStyle donosi pregled onih najljepših.

1. Kate Hudson

Na 75. dodjeli Oskara u Los Angelesu Kate Hudson je očarala prisutne svojim zanosnim stasom ali i prelijepom haljinom koju je dizajnirao Versace. Kombinacija njene preplanule puti, zlatne kose i čipke bila je zadivljujuća.

2. Anne Hathaway

Anne Hathaway se na 81. dodjeli Oskara u Los Angelesu pojavila u haljini Armanija Privea. Prekrasna haljina je od Anne napravila pravu sirenu, a boja istakla ljepotu ove mlade američke glumice.

3. Charlize Theron

Charlize Theron je osvježila 72. dodjelu Oskara ne samo svojom ljepotom, već i haljinom poznate kreatorice Vere Wang. Haljinu je upotpunila dijamantima, tako da je uspjela da unese dašak starog Hollywooda na ovu prestižnu manifestaciju.

4. Eva Mendes

Na 68. dodjeli Zlatnog globusa u Los Angelesu, Eva Mendes je pokazala da ima sve što je potrebno da ostavi prisutne bez daha. Diorova haljina je još više naglasila njenu prekrasnu put.

5. Penelope Cruz

Penelopa Cruz je poznata kao žena sa stilom. Očarava ne samo svojom latino ljepotom, već i elegancijom. Na 81. dodjeli Oskara u prekrasnoj haljini koju je dizajnirao Versace, pokazala je još jednom da odlično vlada crvenim tepihom.

6. Gwen Stefani

Popularna pjevačica je uvijek bila spremna da šokira i da se prikaže u nekom drugom izdanju. Niko nije očekivao, ali ona se pojavila na 61. dodjeli Zlatnog globusa u predivnoj Valentinovoj haljini i oborila sve s nogu.

7. Jessica Alba

Jessica Alba je na 58. Kanskom filmskom festivalu pokazala svoje raskošno tijelo i seksipil kojeg ima na pretek, a sve je to začinila svjetlucavom haljinom talijanskih dizajnera Dolce & Gabbana.

8. Kate Winslet

Haljina Yves Saint Laurenta koju je Kate nosila na 81. dodjeli Oskara u Los Angelesu, pokazala je svu njenu ženstvenost koju još više naglašavaju njene divlje kovrče.

9. Sarah Jessica Parker

Kraljica stila Sarah Jessica Parker je na dodjeli Emmyja, inače 50. po redu, još jednom dokazala da se razumije u stil i modu. Nije ni morala toliko da brine oko frizure i šminke, jer je ova prekrasna Chanelova haljina sve rekla.

10. Drew Barrymore

Na premijeri dokumentarnog filma "Grey Gardens" u New Yorku pojavila se u haljini Alberta Ferrettia i pokazala da je prava fatalna žena. Uz haljinu se savršeno uklopila frizura u stilu dvadesetih godina i crvene usnice.